
گروه سیاسی «سراج24»- «یک عده تازه به دوران رسیده که البته ما به آنها هم احترام می گذاریم، نمی خواهد اینقدر نسبت به آینده و ارزشهای انقلاب و ارزشهای اسلام دلنگران باشند. » این تازه ترین حمله حجت الاسلام حسن روحانی خطاب به منتقدین سیاست ها و عملکرد او و دولتش بالاخص در پرونده هسته ای کشورمان است که روز گذشته در جمع دانشجویان و در مراسم 16 آذر بیان شده است.
پس از پیروزی حجت الاسلام حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری، وی در مراسم تنفیذ با اشاره به سنگینی مسئولیت به خداوند پناه برد از «استبداد رای، عجله در تصمیم، تقدّم نفع شخصی و گروهی بر مصالح عمومی و بستن دهان رقیبان و منتقدان.» همگان نیز چنین تصور کردند که در این دولت مسیر انتقاد از دولت قبل هموارتر می شود اما دیری نپائید که ورق برگشت و زوی دیگر رئیس جمهور عیان شد. در همین دوران بود که یکی از فعالین دانشجویی در صفحه شخصی خود در یکی از سایت های اجتماعی از دیدار یک تشکل دانشجویی با حسن روحانی در سال 91 نوشت که در آن دیدار وی در پاسخ به سوالات دانشجویان درخصوص عملکرد هسته ای اش، از کوره در رفته و با لحن تندی نسبت به دانشجویان سخن گفته است.
*نیمی از ایران افراطی اند
شاید اولین توهین روحانی مربوط به کسانی بود که به وی رای نداده بودند. او در مراسم تحلیف خود در مجلس شورای اسلامی گفت که مردم در انتخابات 24 خرداد ماه به افراط ، خشونت و خود رأیی ، تک رأیی و عدم مشورت و عدم تدبیر رأی نه دادند و به اعتدال ، تدبیر ، عقلانیت رأی آری!!!!
این اظهارنظر روحانی اشاره به 49 درصد از مردمی دارد که به وی رای ندادند.
*یک شبه انقلابی شده اند
در یک سال و اندی که از عمر دولت یازدهم گذشته است، حجت الاسلام حسن روحانی در چندین نوبت حملات شدیدی را با چاشنی توهین خطاب به منتقدین خود روا داشته است. او در بهمن 92 در جریان سفر استانی روحانی به استان خوزستان به انتقاداتی که اخیراً از سوی برخی به هیأت دولت و سیاست خارجی آن وارد شده، اشاره کرد و با بیان اینکه «برخی انقلابیتر از همه شدهاند؛ آنها نه در جنگ و نه در انقلاب بودند و اکنون یکشبه انقلابی شده اند»، درباره این منتقدان گفت: «یک نفر پیدا میشود و حرفی میزند که برای چه به غربیها لبخند میزنید؟ البته امیدوارم حرفشان از روی حسن نیت باشد. ما لبخند میزنیم تا منجر به لبخند مردم شود. آیا نباید با تحریمهای ظالمانه مبارزه کرد؟ باید با دیپلماسی مشکل را حل کرد و ما از ابزار دیپلماسی استفاده میکنیم. آیا برداشتن تحریمها کار بدی است؟ گویی عدهای انقلابی شدهاند! گرچه سوابق آنها را میدانیم و از حرفهایی که میزنند تعجب نمیکنیم.»
*منقدین کم سوادند
کمتر از یک هفته بعد، روحانی در اجلاس روسای دانشگاه ها و مدیران پارک های علم و فناوری با انتقاد از برخی جریان های سیاسی کشور اظهار داشت: یک عده متولی مردم شدند؛ شما چه کاره اید که متولی مردم شده اید.
او با اشاره به برخی انتقادات از توافق ژنو گفت: چرا فقط یک عده معدود کم سواد از جای خاص تغذیه می شوند باید از توافق ژنو حرف بزنند اما اساتید دانشگاه های ما خاموش اند و درباره این اتفاق بزرک بین المللی حرف نمی زنند؟؛ چرا با مردم همراه نمیشوید. روحانی البته توضیح بیشتری درباره منظور خود از "یک عده معدود کم سواد از جای خاص تغذیه می شوند" ارائه نداد.
*از اوضاع تحریم سو استفاده می کنند
اردیبهشت ماه سال 92 حسن روحانی در گفتگوی زنده با مردم باز هم خطاب به منتقدین نقدهای تندی داشت و آنان را اقلیتی عصبانی خواند. او راجع به مسئله هسته ای عنوان کرد: ” مردم خوشحالند که تحریم برداشته شود اما اقلیتی هم هستند که عصبانی اند چون این موضوع به آنها لطمه می زند... متاسفانه چون عده ای از اوضاع تحریم سوء استفاده کردند، از برداشته شدن تحریم عصبانی اند و برخی تخریب های دولت نیز از همین موضوع نشات می گیرد."
*بزدل خواندن منتقدین
او در مرداد ماه سال 93 در همایش روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور بار دیگر منتقدان را اماج حملات خود قرار داد و گفت: « از بس بعضیها هراسان زندگی میکنند و چون خودشان اعتماد به نفس ندارد، دیگران را هم این چنین میبینند لذا چند مورد از مذاکرات خود را در کتاب هستهای آوردم تا این ترسوها بخوانند. یک عده شعار میدهند ولی بزدل سیاسیاند؛ هر وقت میخواهد مذاکره شود یک عده میگویند داریم میلرزیم؛ خوب به جهنم، بروید یک جای گرم پیدا کنید». شدت حملات روحانی به گونهای بود که در حالی که سخنان وی به صورت مستقیم از شبکه خبر سیما پخش شده بود و رسانهها و خبرگزاریها آن را منتشر کرده بودند به صورت غیر حرفهای دست به سانسور و ویرایش سخنان او زد. موج گسترده انتقاد از ادبیات رئیس جمهور ایران، روحانی را ناچار کرد که در کمتر از 48 ساعت، از موضع خود عقبنشینی کند و بگوید که "مخاطب من در جمله و کلمهای که در وزارت امور خارجه بیان کردم و نقطه مقابل «شیردل» بود، نه منتقدین و مخالفین، بلکه کسانی بودند که صرفاً به دنبال تخریب و کارشکنی هستند."
* فوج فوج شکایت از منتقدین
اما برخورد دولت با منتقدین به اظهارات رئیس جمهور و دولتی ها خلاصه نمی شود و آنان با توجه به سوابق امنیتی، به درستی شیوه برخورد را اعمال می کنند.
جدای از روحانی، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور نیز در منتقدین سیاست خارجی دولت را حسود خواند. او تصریح کرده که "مخالفتهایی که در این زمینه انجام میشود از روی حسادت است و برخی میگویند چرا این کار را ما انجام ندادیم؛ بخش دیگری از آن نیز به دلیل این است که گروهی به هر دلیلی دوست دارند از رئیس جمهور و دولت انتقاد کنند".
"همگام با رسانههای صهیونیستی" خواندن منتقدین از سوی مجید انصاری، "مغرض، کوردل و بی سواد" خواندن آنان از سوی استاندار همدان و در نهایت "تعامل هراس" دانستن منتقدین، بخش کوچکی از پاسخ دولت به منتقدین توافقنامه ژنو بوده است.
دولت در کنار این ادبیات نامتعارف، به وادی عمل نیز نیم نگاهی داشت و علیه منتقدین توافقنامهای که قرار بود در ساختمان تحریمها ترک ایجاد کند، اقدام کرد. در اولین گام شورای عالی امنیت ملی٬ بخشنامهای خطاب به نشریات ارسال کرد که بر طبق آن رسانهها اجازه نقد و بررسی مذاکرات ژنو را نداشتند. رسانههایی که به این بخشنامه امنیتی توجهی نکردند، با شکایت شورای عالی امنیت ملی مواجه شدند.
دو نشریه اصولگرا "۹ دی" و "یالثارات الحسین" به دلیل نقد توافقنامه ژنو و انتقاد از اعضای دولت٬ توقیف شدند. در کنار این دو روزنامه، دولت از ۱۰ گزارش، یادداشت و تیتر روزنامه «وطنامروز» نیز شکایت کرد.
در دوم اسفند ماه نیز دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی از حسین قدیانی نویسنده روزنامه «وطن امروز» به دلیل 4 یادداشت در نقد توافقنامه ژنو «دهان ما پلمب نمی شود»، «هستهای ملت و دیپلماسی دولت»، «آقایان! سر بولدوزر را بچرخانید طرف دشمن» و «غرور ملی شکست نه ساختمان تحریم» شکایت کرد. 4 روز بعد دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی از حجت الاسلام محمود نبویان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به اتهام نقد توافقنامه ژنو، شکایت کرد.
در 27 اسفند 92، در تداوم این جریان هفته نامه «9 دی» نیز به جهت نقد توافقنامه ژنو توقیف شد. فعالیت دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی علیه منتقدین در سال 93 نیز تداوم یافت تا اینکه در 20 فروردین این دبیرخانه از جواد کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد به خاطر سخنان و مصاحبهها در ارتباط با توافق هستهای ژنو از وی شکایت کرده است.
دولتیها اما به شکایت بسنده نکردند و برنامههای منتقدین را نیز لغو کردند. چند روز پس از شکایت دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی از جواد کریمیقدوسی٬ مقامهای دولتی سخنرانی محمود نبویان در دانشگاه علامه طباطبایی را لغو کردند. در کنار این چندین برنامه سخنرانی سعید زیباکلام نیز در همین راستا لغو و دربهای سالن آمفیتئاتر دانشگاهها به روی وی بسته شد. جدای از این، دولت در خرداد 93 از زیباکلام به دلیل انتقاد از توافقنامه ژنو و سیاست خارجی دولت یازدهم شکایت کرد.
دولت در تیرماه نیز برای بار دوم از جواد کریمی قدوسی شکایت کرد تا پرونده برخورد دولت در کمتر از ده ماه با افراد و رسانهها، از ده مورد نیز عبور کند؛ آماری که در دولتهای سابق نیز سابقه نداشته است. البته حسن روحانی اعتقادی به این برخورد دولتش با منتقدین ندارد و مدعی است که "امروز انتقاد از دولت سهل و ساده انجام میگیرد و سایتهای منتقدان، برنامههای صدا و سیما و روزنامه های آنها هرچه بخواهند می نویسند و میسازند". او میگوید که فکر نمیکند "هیچ زمانی اینچنین بدون دغدغه و به راحتی از شخص رییسجمهوری، از کار دولت و راه دولت نقد و انتقاد می کردند".